Forside Blog I Parlamentet Om Søren Presse

I Parlamentet


EU-parlamentet har 736 medlemmer, der er valgt ved direkte valg i de 27 medlemsstater, som repræsentanter for EU’s mere end 492 millioner indbyggere. Af de 736 parlamentsmedlemmer kommer 13 fra Danmark.

Der er valg til EU-parlamentet hver femte år, og det sidste valg fandt sted den 7. juni 2009.

Efter valget fordeler parlamentsmedlemmerne sig på syv forskellige politiske grupper. De politiske grupper er ikke partier sådan som vi kender det fra Folketingets folketingsgrupper, men derimod sammenslutninger af nationale partier med mere eller mindre ideologisk fællesskab.
I dag er der danske parlamentsmedlemmer repræsenteret i seks af de syv grupper. Som Folkebevægelsens repræsentant i parlamentet, er jeg tilknyttet Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre (GUE/NGL). Hvis du vil vide mere om GUE/NGL eller de andre politiske grupper så klik her , og hvis du vil vide mere om det nye Parlament så læs artiklen Velkommen til det nye EU-parlament .

Folkebevægelsen har været repræsenteret i EU-parlamentet siden 1979. Siden dengang er både EU-parlamentet og de politik-emner, som EU beskæftiger sig med, vokset betydeligt i omfang. I dag lovgiver EU ikke kun om tekniske varestandarder såsom faconen på agurker og dybden på sandkasser. EU blander sig på en lang række områder, der er centrale i forhold til din hverdag såsom sundhedsområdet, fødevaresikkerhed, miljø, arbejdsmarkedet. EU’s politik har indflydelse på alt fra prisen på el til, hvor ofte du får leveret post.

I den tid jeg har været medlem af parlamentet, har jeg arbejdet med en stribe sager inden for disse områder. Du kan læse mere om de sager, jeg arbejder med og om EU’s politik ved af hjælp af menuen foroven. Gå enten til ’Kort Nyt’, ’Pressemeddelelser’, ’Blog’ eller ’debatindlæg’.

Som medlem af parlamentet har jeg også mulighed for at stille spørgsmål til EU-kommissionen og Rådet. Du kan se mine spørgsmål, og de svar jeg har fået, hvis du klikker på ’Spørgsmål’ i den grå menu foroven.

Se flere af Sørens billeder på flickr